Bernitreffit tarjosi hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan agilityyn. Tännehän meidän piti päästä, sillä Peetu vaikuttaa aika toimeliaalta ja oppiihan se nopeasti myös uusia asioita.


Harjoiteltiin hyppyä, jossa meidän ohjaaja piti koiraa remmistä, ettei oltu vielä irrallaan. Itse olin ohjaamassa koiraa esteelle. Hienostihan se este ylittyi, taisi ekalla hypyllä tippua puomi mutta tässä mennään jo harjoittelun jälkeen nätisti yli. Hyvin Peetu haki käskyä, ja sitten edettiin vauhdissa kohti putkea... Mutta ensin oli harjoiteltu kuitenkin este ja putki ihan omana kohteenaan.


Vähän piti aluksi houkutella Peetua putkeen, mutta läpi sieltä kuitenkin tultiin. Tässä tullaan jo suoraan esteeltä päin vauhdissa. Avustaja oli pitämässä putkea paikoillaan kun se pakkasi vähän "vaeltamaan".


Ja herkkuja tarjoillaan heti suorituksen päälle. Oli kyllä mahtava nähdä ja kokea kuinka hyvin mukana olleet kaikki bernit suorittivat loistavasti kaikki esteet ja menivät koostaan huolimatta tämänkin putken läpi :)


Sitten puomilla. Meidän ohjaaja pitää koiraa remmistä ja minä ohjaan koiraa kädellä. Ensimmäinen ylitys meni hienosti. Toisella kertaa ehkä hieman vein kättä liian sivuun nousussa ja Peetu seurasi kättäni aika tiiviisti ja tippui reppana alas. No, siitä selvittiin pelkällä säikähdyksellä ja hetken päästä koitettiin taas ylitystä. Ei siitä ainakaan kammoa onneksi tullut :)

Olen jotenkin "tohkeissani" tästä kokemuksesta, ehkä siksi että näkee kuinka kivaa ja palkitsevaa on saada koira toimimaan halutulla tavalla. Onneksi E-P:n berneillä on suunnitteilla kaikkea kivaa syksyksi ja pääsee kokeilemaan kaikenlaisia lajeja.