Peetu toivottaa hyvää syksyä ja Ah, niitä ihania viileneviä ilmoja kaikille koiruuksille! Tässä kuussa onkin taas juhlan aihetta, Peetu tulee kahden vuoden ikään 31. päivänä!!


Jotain kuulumisia tähän väliin: Lapin reissustakin tulee jo reilu kaksi viikkoa. Matka meni hyvin ja retkestä nautimme. Mutta reissun jälkeen parin päivän päästä Peetu sai aivan ihmeellisen kipukohtauksen nuollessaan itseään takaa. Eli asento sillä oli hyvin kiemuralla siinä vaiheessa kun itseään puhdisti. Siitä se sitten kiljaisten nousi ja vähän kuin hätääntyen että miksi tulee kipeää?! Sen jälkeen oli koira kyllä kummallinen ja ei oma itsensä. Pihallekin oli siinä sitten vietävä ja kun astui terassin portaalta alas tuli taas kipeää ja kauhea kiljuminen. Juoksi vain nurmikolle makamaan ja katsoi minuun ihmeissään. Siinä sitten vähän ihmettelin kyllä itsekin että mikä tuolle koiralle tuli ja mistä sitä sattuu?

Soitin kuitenkin eläinlääkärille ja ne neuvoivat antamaan ensiapuna ketoriinia. Näin tein ja illan mittaan koirakin vähän kuin "friskasi" eli parani. Siitä sitten katseltiin päiviä eteenpäin että muuttuuko se miksikään. Päätään se ei toiselle puolelle kääntänyt ollenkaan. Seuratessa se kyllä pystyi katsomaan minuun, mutta toiselle puolelle jos piti katsoa, se kääntyi kokonaan. Eli alkoi tuntua että tuon vaellusreissun jälkeen sillä meni lihakset jotenkin jumiin ja siinä ollessaan kierossa asennossa itseään nuollen sai jonkun lihaspiikin ja siitä kipeäksi paikat. Eli jumissa oli. Pari viikkoa meni ja viikonloppuna (viikko sitten) se sai kipukohtauksen kurottaessaan ruokakupilleen ja siitä päätin että maanantaina viedään eläinlääkäriin näytettäväksi.

Olin jo kuluneella viikolla ottanut yhteyttä erääseen koirahierojaan ja kun sinne oli aika varattuna niin halusin vielä varmistua eläinlääkäriltä että voiko sitä hierojalle viedä. Siellä tutkittiin verikokeen avulla onko tulehdusarvoja ja kuume mitattiin. Eläinlääkäri sanoi, että nuorilla berneillä on tätä vaivaa ja niskan jäykkyys voi viitata pahimmassa tapauksessa aivokalvontulehdukseen. Se tutkittiin verinäytteestä. Mutta onneksi tulehdusarvoja ei ollut ja tämä vaiva näytti viittaavan vain kovaan lenkeilyyn ja siihen kun Peetu oli aika kova vetämään tuolla reissussa.

Eli tästä selvittiin onneksi säikähdyksellä ja kipulääkekuurilla. Hierojalla käytiin ja nyt tuntuu että se sama ilopillerikoira on palannut takaisin, riehuu ja meuhkaa kuin ennenkin! :) Päätäänkään se ei pystynyt ennemmin ravistelemaan ja nyt sitäkin se tekee aivan normaalisti. Eli lihasjumin se sai reissusta. Hierojalle on vielä toinenkin aika tässä reilun viikon päästä jotta saadaan paikkoja kunnolla kuntoon.


Kyllähän koiran sopii kukkapenkkiin päästää?!


Mielestäni tämä kukkapenkki on vain komeampi kun siinä on noin komea poseeraaja! Vai mitä olette mieltä?