Käväisimme Vaasassa KV-näyttelyssä tiukassa tuomaroinnissa. Peetun arvostelu oli hylätty, sillä sen juoksu ei onnistunut ja koko oli jälleen pieni tuomarin silmissä. Oli jopa sentin matalampi mittaus, kuin Kauhajoen näyttelyissä...


Siinäpä sitä juoksua, joka meni peitsaamiseksi.


Samaten tässä toinen hylkyperuste, mittaustulos 61 cm.

Mutta "meikäpoikia" se ei lannista, siellä oli muutenkin kovat kriteerit koirille, ja saipa siellä Valioluokastakin joku hylätyn. Samaten Peetun Avo-luokassa kilpaillut toinenkin koira sai hylätyn. Niitä tuntui tulevan aika paljon... Ja se miten paljon hyvää arvostelussa kuitenkin on, kertoo vain terveestä koirasta joka on meille kuitenkin tärkein kriteeri!

"2,5 vuotias. Selvästi pienikokoinen. Oikean mallinen runko, jossa lyhyet raajat jotka tekevät koirasta matalaraajaisen. Hyvät kulmaukset. Oikean mallinen pää. Tasapurenta. Oikean malliset korvat ja silmät. Haalistunut kirsupigmentti. Laajat valkoiset värimerkit, jotka ylittävät suupielet häiritsevät ilmettä. Sopivan pituinen oikein asettunut kaula. Hyvä yläosa, lyhyt olkavarsi, periksiantavat ranteet. Äärimmäisen epäterveet lyhyet, kierteiset, huojuvat liikkeet. Toistuva ja jatkuva peitsaus. Laadultaan erinomainen karvapeite. Vaaleahkot värimerkit. Hylätään koon ja liikkeiden takia."

Niinkuin arvostelustakin näkyy, kaikki tuo "huojuva" liikeratakin tulee vain siitä että juoksu ei onnistunut sillä kertaa. Ja olihan tuo reissu aika rassaava ja raskas muutoinkin, Peetu oli kyllä loppupäivän hyvin väsynyt kun kotiin pääsimme. Mutta onneksi noita harrastemuotoja on paljon muitakin, ja on onneksi niiden parissa voimme kehittyä vielä vaikka kuinka hyviksi :)