Muutaman kerran jälleen tänä kesänä on järjestetty E-P:n berneille agilityharkkoja. Olemme olleet mukana kolmena kertana ja vielä viikon päästä olisi yksi kerta. On se vain hauskaa puuhaa, itselläni on hauskaa ja Peetu tykkää mennä esteistä ja putki on sille harvinaisen mieluisa suoritus. Sinne se meni yksissä harkoissa meidän vuorolla kun piti suorittaa pieni rata, jossa oli esteitä ja putki niin sehän paineli ihan omia aikojaan vain putken läpi :)

Muutama kuvasarja maanantaiselta harjoituskerralta:


Tässä harjoiteltiin käskyä "kierrä" jossa käytettiin estettä kiertoelementtinä. Kouluttajamme Elina Samppala seuraa suoritusta.


Toisella kierroksella harjoiteltiin "kierrä" käskyä yhdistettynä esteen hyppyyn. Sitä varten seison itse esteen toisella puolella kun Peetu on kiertänyt ensin esteen ja lähdemme samaan suuntaan takaisin koiran kiertäessä ja sen jälkeen ylittäessä esteen.


Toiseen kierrokseen esteen jälkeen kuului putkeen "sukellus", jossa itse sähläsin ohjauksen putkeen... Aina ei voi onnistua .


Uuden ohjauksen jälkeen putkijuoksu meni hyvin! Ja palkkaa koiralle hienosta suorituksesta.


Pussiputki on samanlainen mutta loppupäässä kangas on maata myöden. Kyllä se Peetu sieltäkin kömpi läpi, ei ehkä aivan samaa vauhtia kuin kokonaisesta putkesta.


Niin kuin kuvasta näkyy, hyvin tullaan siitäkin.


Pussiputken jäädessä taakse, jatketaan matkaa A-esteelle joka oli meille harkoissa laitettu vähän loivemmaksi.


A-estettä alaspäin.


Kepit, kepit, kepit... Pujottelua. Itse saisin olla nopeampi ohjaamaan aina uuden kepin väliin, pakkaa oma käsien sählääminen haitata koiran menemistä joskus oikein. Tässä menee hyvin.


Ja viimeinenkin keppi hyvin pujotellen.


Toisella kierroksella lisättiin vähän vauhtia, ja hyvin meni sekin!


Keppien pujottelun jälkeen pienelle hyppyesteelle.


Ja hyppyesteeltä kohti putkea, johon nyt ilman ohilyöntiä hienosti sisään.


Sinne menee, ja eikun vastaanottamaan toiseen päähän.


Jihuu, hienosti meni ja molemmin tykättiin kyllä reenistä kovasti.

Mukana tuona maanantaina oli berneistä Ronny ja Esteri. Siinä mielessä ihan kiva että väkeä on vähän, saa ainakin suorittaa usein, eikä tule niin pitkiä odotuksia. Peetukin niin odottaessa vuoroa jotenkin virittäytyy jo tulevaan omaan koitokseen kuin agilitykoira ikään, ei malttaisi olla rauhassa hiljaa vain uikuttaa ja keksii kaikenlaista sijaistoimintaa. Eikä ihme, kun onhan se niin hauskaa hommaa tuo agiliito .