Viikolla 37 vietimme syyslomaa ja lähdimme kohti pohjoista. Mukaan lähti Peetu isäntäväkensä kanssa ja emännän sisko miehensä kanssa. Heidän colliet Nero ja Vinka lähtivät myös. Kelit suosivat meitä loistavasti, matkalla kohteeseen sateli vähän mutta lähemmäs määränpäätä saavuttaessa alkoi taivas aueta ja aurinko paistamaan.

Pallas:


Lomareissulla olimme noin puoli viikkoa. Ensimmäisenä päivänä keskiviikkona lähdimme käymään Pallastunturissa. Tässä Peetu isäntäväkensä kanssa poseeraa jonkun vanhan porokämpän edustalla.


Tuuli oli todella voimakas tunturin alaosissa.


Tunturin alaosissa. Edellä menemme Peetun kanssa, perässä tulevat Nero ja Vinka siskoni kanssa. Pidimme koirat kytkettyinä ihan niiden turvallisuudenkin vuoksi. Maasto oli sen verran kivikkoista ja tietysti tuntematonta että olisi ollut vaarallista päästää niitä juoksemaan minne tahansa. Peetukin on sen verran "riistaverinen" näissä kotimaastoissakin, että lähtee aina jonkun liikkuvan perään jos saa siitä vainun...


Matkalla kohti huippua. Siinä vähän huilataan, tai ainakin emäntä halusi vähän huilata ;)


Johan siellä huipulla sitten tuulikin kovasti... Peetukin haukkoi ilmaa kun oli vastatuuleen. Tässä retkikuntamme Palkaskeron huipulla, 700 metrin korkeudessa.


Kun huippu oli saavutettu, alkoi matka kohti tunturin alaosia. Matka oli kivikkoista ja sai olla tarkkana alasmennessäkin mihin astui.


Aurinko alkoi taittaa jo punaista sävyään kohti hämärtyvää iltaa. Kuvasta maisema on kaunis katsella, tuolla hetkellä oli niin kova tuuli, ettei ehkä siinä tajunnutkaan maiseman kauneutta.

Ylläs:


Seuraavana päivänä lähdimme sitten Ylläkselle. Kellokkaasta lähdimme patikoimaan kohti tunturia. Aluksi reitti kulki metsäisissä maisemissa. Siellä oli paljon kulkijoita ja ei ihmekään, olihan siellä helppo kulkea pitkospuita pitkin.


Nautimme retkievästä kauniissa ruskamaisemassa. Meillä oli retkikeitin mukana, ja keittelimme sillä muonat itsellemme. Peetu sai tonnikalaa ja vähän koirannapuja välipalaksi.


Sitten matka jatkui evästauon jälkeen kohti Varkaankurua. Siellä oli tälläisiä polkuja kuljettavana. Hieman nousua ja pikkuisen kivikkoista.


Varsinaisessa kurussa sitten oli kivikkoinen osuus näin pitkostettu. Siinä menimme peräjulkkaa seurueemme kanssa.

Aakenus:


Kolmantena päivänä menimme Aakenustunturille. Siellä oli aluksi metsäistä polkua, ja sen jälkeen alkoi Rakka (=puuton alue). Täältä oli hienot maisemat ja näki kauas. Taitaa se Peetukin vähän maisemia ihailla ;)


Siellä oli ehkä näkemistäni paikoista kaunein maaruska. Polut Aakenuksella oli tälläisiä kivikkoisia ja koko ajan nousua eteenpäin mentäessä.

Levi:


Viimeisenä päivänä ajoimme Levin huipulle. Huomaa mitkä vaelluskengät tässä vaiheessa ;) Oli sen verran jo tullut pidettyä niitä vaelluskenkiä, että alkoi kovasti houkuttaa tuollaiset keveät ja pehmeät kengät jalkaan. Niillä pärjäsi tuon reissun kun ihasteltiin vain maisemia. :)


Levin huipulla oli hienot maisemat ottaa vähän poseerauskuvia. "Top of the World Ma!"


Ylväästi huipulla! Kauniisti siintää maisemat taustalla.


Kelpaa poseerata. Tuo remmi vähän pilaa kaunista kuvaa, mutta senkin vasta huomasi sitten kun kotona kunnolla kuvia katseli...


Tässä meidän yösija - ihan sellainen pikkumökki. Esittelyissä se mainittiin "majana". Elikkä Lapissa ei vielä tämän kokoiset ole edes mökkejä, saati huviloita... Siinä on kolme kerrosta, kerrassaan mahtava paikka yöpyä ja rentoutua.

Lähtisin ja lähdetäänkin ihan varmasti vielä uudelleenkin pohjoiseen, sen verran hieno reissu oli. Koirat jaksoivat hienosti, paremmin ne jaksoi kuin ihmiset! ;) Kilometreistä ei voi patikoidessa puhua, mutta sellaisia 5 - 7 tunnin retkiä teimme päivisin. Kilometrejä auton mittariin tuolla matkalla kertyi yli 2 000 km, joten jonkun verran on ajeltu vielä kohteessakin. Kävimme Suomen suurinta Hiidenkirnua katsomassa myös, sinne vähän tuli ajomatkaa. Kiitoksia retkiseurallemme, oli mukava loma!